Feyenoord zelf heeft nog niet officieel gereageerd op het bericht dat de stadionbouw van de baan zou zijn. De gemeente Rotterdam evenmin. Alleen twee raadsleden hebben van zich laten horen. Hun partijen zitten in de gemeenteraad in de oppositie. Simons (Leefbaar) vindt het een onvermijdelijk maar juist besluit en Verkoelen (50Plus), die de aanjager van het behoud van De Kuip is geweest, pleit voor behoud van de 40 miljoen gemeentesubsidie. Maar nu voor renovatie.
Feyenoord heeft de berichtgeving overigens ook niet ontkend. De stroom van reacties duurt al uren en als het nieuws onjuist zou zijn waren er ongetwijfeld door de communicatie-afdeling van Feyenoord stappen ondernomen. De directie van het betaald voetbaltak en de raad van Commissarissen zijn ook niet bereikbaar. Dat zou er op kunnen wijzen dat ze voor beraad bijeen zijn.
Het is ook een omvangrijke groep binnen Feyenoord die bij de nieuwbouwplannen betrokken is. Ten eerste de directie van de voetbaltak. De werkelijke reden van het plotselinge vertrek van directeur Koevermans krijgt daarom in combi met het bericht over het afblazen van de nieuwbouw ook ineens weer een derde dimensie en komt steeds verder weg van de aanvankelijk uitgesproken oorzaak. Het lijkt er nu op dat Koevermans geen zin had om bij het afblazen van het langdurige bouwtraject de kop van Jut te zijn.
Betrokken interne partijen zijn behalve de twee andere directieleden Smorenburg en Van Dijk (Arnesen houdt zich er niet mee bezig), Vollebregt als directeur van het nieuwe stadion, de huidige stadiondirecteuren Van Merwijk en Berg, de raad van commissarissen van de voetbaltak (Van Bodegom, Moussault, Van der Laan, Brus, Troost en financieel-adviseur Bruens) en de raad van commissarissen van de N.V. Stadion (Van Oord, Van der Vegt, de Waard-Preller, Duisenberg en Barg).
Daarnaast hebben de besturen van De Vrienden van Feyenoord en uit hun midden De Vrienden van de Maas een behoorlijke invloed op het traject alsmede de bestuursleden van de Stichting Continuïteit van Feyenoord (Stico): Opstelten, Van Well, Gilsing, Blokland en Vervat.
De laatste is ex-wethouder en PvdA-prominent, want ook met het stadsbestuur van Rotterdam zijn korte lijnen over het nieuwbouwtraject: burgemeester Aboutaleb, D66-wethouder Van Gils (Grote Projecten), VVD-bouwwethouder Kurvers en een vracht topambtenaren.
Niet uitgesloten is dat er nu topberaad is.